glimlach 1
Picture of Martine Debaeke

Martine Debaeke

Zeg het met een glimlach.

Wist je dat…?

… het minder energie vraagt om een glimlach op je gezicht te toveren dan boos te kijken? We hebben 26 spieren in ons gezicht nodig om te glimlachen en 62 spieren om boos te kijken. Waarom zouden we dan boos kijken?
Van glimlachen word je gezonder, gelukkiger en we ervaren minder stress. We maken ons minder zorgen en gaan optimistischer door het dagelijks leven.
Een echte glimlach is een feestje voor onze hersenen. Onze hersenen interpreteren een glimlach als geluk en scheiden meer gelukshormonen, serotonine, endorfine en dopamine af.
Deze hormonen houden ons humeur in balans en geven ons een gevoel van zelfvertrouwen. We krijgen meer moed en durven meer. Ze geven ons een gevoel van genot en blijdschap. We ervaren minder pijn bij fysieke inspanningen waardoor we onze grenzen kunnen verleggen.

Onze gezichtsuitdrukking beïnvloedt onze emoties.

Kijk eens nors en voel wat dit met je lichaam doet, trek nu je mondhoeken een millimeter omhoog. Je voelt onmiddellijk een vreugdesprongetje in je hart, een vrolijk en gelukkig gevoel.
Hoe hoger je je mondhoeken trekt hoe vrolijker je wordt. Je komt op een punt dat je echt gaat lachen. Ook al doe je dit nu niet helemaal oprecht, heel je lichaam resoneert mee.
Zet nu een glimlach op je gezicht en wees boos, lukt het niet…? Probeer het dan nog maar eens. Nee, je kan niet boos worden met een glimlach.

Als je iemand een mooie glimlach geeft, gaat de ander automatisch een glimlach op zijn gezicht toveren. De ander voelt zich gezien, het schept een vertrouwensband en brengt rust. Het geven van een blijde, oprechte glimlach creëert een vrolijk en gelukkig veld om je heen en blijft lang nazinderen.
Loop eens over straat of in een winkel en geef iemand een glimlach cadeau. We dragen nu een mondmasker waardoor we bijna geen gezichtsuitdrukkingen zien.
Zet je mooiste glimlach op onder je masker. Een échte glimlach herken je onmiddellijk aan de ogen. Je blik wordt zachter, je ogen glimlachen mee. Kraaienpootjes en lachrimpels maken je alleen maar mooier, mooier dan fronsrimpels.
We hebben de neiging om elkaars gelaatsuitdrukkingen te spiegelen. Door dit spiegelgedrag kunnen we de ander zijn emoties beter aanvoelen waardoor we op de geschikte manier kunnen reageren.
We praten gemakkelijker, vlotter, meer ontspannen en positiever met iemand die glimlacht.
Als ik aan iemand met een glimlach, een soulreading geef dan verloopt de reading vlot en gemakkelijk. Kijkt iemand stuurs dan is het iets moeilijker omdat ik automatisch mee in die emotie word getrokken.
Maar als er dan een glimlach tevoorschijn komt, dan krijg ik een wauw effect, dan voel ik de energie veranderen, de ander krijgt het gevoel van h-erkenning en dan weet ik dat er een echte transformatie ontstaat. Dan wordt de ziel geraakt.

Volgens psychologe Mila Mileva zou een glimlach op een gezicht meer herkenbaarheid geven. Mensen die op een foto een open glimlach laten zien zouden veel makkelijker te herkennen zijn dan mensen die een neutraal gezicht laten zien. Dit zou een belangrijke doorbraak zijn in identiteitsfraude.
.
Glimlach als je wakker wordt en wees dankbaar voor de nieuwe dag met al zijn mogelijkheden.
Sluit de dag af met een glimlach, dankbaar voor al je zegeningen en het mooie dat je hebt mogen ontvangen.

‘Een glimlach duurt slechts een moment, maar de herinnering is soms eeuwig’ . Raoul Follereau

Ben je klaar om de wereld van dierencommunicatie te betreden en je band met je dierlijke metgezellen te versterken?

Dankzij deze online opzet kun je de cursus op elk gewenst moment starten en op je eigen tempo volgen. Waar en wanneer het jou uitkomt!

Delen als je het leuk vindt!

Scroll naar boven