Workshop: Pendelen

‘het onderbewustzijn is onophoudelijk zachtjes aan het mompelen, het is door naar dit gemompel te luisteren dat men de waarheid hoort’
Gaston Bachelard

De pendel is een heel fijne tool, een hebbedingetje dat je altijd en overal met je mee kan nemen.

Pendelen wordt aanzien als een vorm van waarzeggerij. Het wordt overal ter wereld gebruikt maar het is net als alles wat via energie en intuïtie werkt, niet wetenschappelijk bewezen dat het daadwerkelijk werkt.

Als kind gebruikte ik met vriendinnetjes geregeld een pendel. We maakten een ring aan een kettinkje vast en stelde boven iemands hand een vraag: Ga ik trouwen? Hoeveel kinderen krijg ik? Een jongetje, een meisje? … Via draaibewegingen gaf deze geïmproviseerde pendel antwoord.

Het is mysterieus dat zo’n eenvoudig voorwerp antwoord kan geven via slinger of draaibewegingen.

Waarvoor gebruik je een pendel?

De pendel is een gewichtje uit metaal, glas, hout of een edelsteen, dat aan een kettinkje hangt.

Je kan hem gebruiken om antwoord te krijgen op persoonlijke- en levensvragen. Het is een instrument waarmee je antwoorden vanuit je onderbewuste opvangt, om energie zichtbaar te maken. Je vangt via je hand intuïtieve informatie op waardoor de pendel uitslaat.

Je kan je pendel voor van alles gebruiken, hij is multifunctioneel: bij aromatherapie, bachbloesems, celzouten, chakrahealing, allergieën, tincturen, edelstenen, homeopathie, voeding…

Kan iedereen pendelen?

Ja, maar zoals bij alles baart oefening kunst. Hoe vaker je pendelt hoe groter je zelfvertrouwen wordt en hoe meer je erop kan vertrouwen. Je goed ontspannen en een rustig hoofd zijn een meerwaarde om goed te kunnen pendelen. Gedachten kunnen pendelbewegingen stoppen of de antwoorden verstoren.

Het is belangrijk om zonder enige verwachting, verlangen of mening te pendelen, je pendel goed te leren kennen en je energetisch voor te bereiden.

Pendelen is werken vanuit je hart, je openstellen voor je intuïtie en je verbinden met je persoonlijk gids, engelen of datgene waar je een sterke verbinding mee hebt, die je steeds beschermen tegen negatieve energie.

Een pendel heeft een code

Je pendel heeft een persoonlijke code: Ja, nee of ik mag het niet weten. Om te weten hoe je onderbewuste werkt moet je eerst jouw code kennen. Deze is voor elke pendel die je gebruikt dezelfde.

Welke pendel heb je nodig?

Een pendel kiezen gebeurt net als het pendelen zelf, intuïtief. Een pendel kiest jou, laat je gevoel spreken en voel naar welke pendel je getrokken wordt. Het is goed om een pendel aan te schaffen met een scherpe punt zodat je gemakkelijk pendelkaarten kan lezen.

Hoe gebruik je de eerste keer je pendel?

Je gaat een jarenlange vriendschap aan met jouw pendel. Spoel hem voor het eerste gebruik af onder stromend water. Droog hem met een zachte doek en draag hem bij je zodat hij omhult is met jouw energie.

Wat ga je leren?

Voor wie?

‘De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede.’

Dalai Lama

Pendelen heeft voor mij de deur op een kier gezet naar een veel groter bewustzijn. Alles om ons heen is energie, ook onze gedachten. De pendel heeft me vele antwoorden gegeven op persoonlijke- en levensvragen.
Hij heeft me in mezelf doen graven, waardoor ik meer inzicht over mezelf kreeg. Van daaruit is de deur helemaal kunnen open gegaan naar een rechtstreekse verbinding met mijn gidsen en overledenen.
Mijn pendel is mijn vriend, ik vraag hem nog vaak om ondersteuning bij persoonlijke of beroepsmatige keuzes. Hij bevestigt mijn intuïtief gevoel, soms hebben we nog even een bevestiging nodig, ook al weten we het diep vanbinnen zelf.

Wat is je investering voor deze ‘1 dag online workshop’?

Jouw eenmalige investering is 95  euro.

Nu met een speciale online actie  85  euro

binnenkort verkrijgbaar via video

Scroll naar boven