communicatie met de andere wereld-mistiek
Picture of Martine Debaeke

Martine Debaeke

Kan je écht met overledenen communiceren?

Hoe kijkt de wetenschap hiernaar?

Dokter Iris Somer, psychiater verbonden aan het UMC Utrecht hersencentrum doet onderzoek naar hallucinaties. Uit een analyse van 2015 blijkt dat 30 tot 60 van de mensen die een partner verliest, hem of haar na de dood nog hoort, voelt, ziet of ruikt. Hallucinaties zouden een normale reactie zijn op verlies en komen meestal voor in de eerste maand na een sterfgeval.

Moet je je overigens zorgen maken als je een overledene lijkt te zien of te horen? Somer: ‘Nee, hoor. De meeste mensen ervaren het als troostend.  Heb je er toch last van, dan kun je de kans op een hallucinatie verminderen door veel onder de mensen te komen en de eenzaamheid tegen te gaan.

Ben je toch nog vaak alleen thuis, zet dan de radio of televisie aan, zodat je altijd wel iets anders hoort of ziet. ‘Stilte en eenzaamheid kunnen het risico op een hallucinatie verhogen’, zegt ze. ‘Als de hersenen te weinig prikkels krijgen, hebben ze de neiging die zelf aan te vullen. En dan lijkt het of we iets horen of zien dat er niet is.’

Had ik dan een hallucinatie of niet?

Ik was 9 jaar toen mijn grootvader stierf, enkele dagen na zijn overlijden zag ik hem fysiek staan en kon ik met hem praten. Is dit een hallucinatie geweest of mijn kinderlijke fantasie? Voor mij was het levensecht. 30 jaar later kreeg ik nachtelijk bezoek van overleden, ze lieten me niet meer met rust. Hallucineerde ik weer?

Toen ben ik me gaan verdiepen in deze materie. Tijdens mijn opleiding in mediumschap heb ik vaak getwijfeld en me afgevraagd of dit toch niet mijn fantasie was. Ik heb ondertussen, in al de jaren dat ik als medium werk, zoveel mooie ervaringen gehad met overledenen dat ik zeker ben dat dit geen hallucinatie of fantasie is maar een realiteit.

Hoe communiceren zij?

Communicatie met de zielenwereld ontstaat altijd via onze intuïtie, onze innerlijke zintuigen. Deze innerlijke zintuigen zijn: heldervoelen, helderzien, helderweten, helderproeven, helderruiken en helderhoren.

Een rustige geest zorgt ervoor dat we veel ontvankelijker zijn voor de subtiele informatie die we vanuit onze intuïtie en vanuit de zielenwereld ontvangen. We hebben de mooiste spontane contacten met overledenen wanneer we rustig zijn, als we dagdromen, wandelen, mediteren of met een alledaagse klus bezig zijn waarbij we niet nadenken.

Ze communiceren telepathisch. Je krijgt een plotse ingeving of een idee. Je kan hen ruiken, of je voelt een zachte druk op je schouders. In een ooghoek zie je iets bewegen en op het moment dat je duidelijk kijkt is het beeld weg.

Hoe communiceer wij?

Ze kennen in het hiernamaals geen tijd en ruimte, dit kunnen wij niet begrijpen. Van zodra je aan hen denkt zijn ze onmiddellijk bij je. Je kan met hen op juist dezelfde manier praten zoals je tegen je vrienden praat. Vertel hen wat er op je hart ligt.

Forceer niets, verwacht niets en op het ogenblik dat je dit het minst verwacht geven ze je een teken, je hoort hen met een innerlijke stem, het licht knippert, de radio of de televisie springt aan. We schrikken en de verbinding is weg!

Laat hen weten dat je het teken hebt ontvangen. Wees dankbaar en gelukkig. Hoe meer je dit oefent hoe meer je zal ontvangen. Hoe vrolijker en speelser je dit oefent hoe gemakkelijker ze met je kunnen communiceren. Ze geven je tekens en wegwijzers waardoor jij weer verder kan, alleen en toch samen!

 

Zet je hart open, ontvang hun liefde en wijsheid, wonderen en magie gebeuren.

                              “U zit niet in uw lichaam opgesloten,

                           U bent niet beperkt tot huizen of velden,

                         Datgene wat in u is huist boven de bergen

                                      en doolt met de wind,

                  Het is geen ding dat in de zon kruipt voor warmte,

                        of gaten graaft in het donker voor veiligheid.

              Maar een ding dat vrij is, een geest die de aarde omhult

                             En zich in de dampkring beweegt.”

~ Kahil Gibran

Beluister of download deze meditatie:


PS: Hoe zou je het vinden om met je geliefde mensen die niet meer onder ons zijn te kunnen communiceren?
– 1 dag workshop: “Communicatie met de andere wereld”
>>>Meer informatie en data >>>

Ben je klaar om de wereld van dierencommunicatie te betreden en je band met je dierlijke metgezellen te versterken?

Dankzij deze online opzet kun je de cursus op elk gewenst moment starten en op je eigen tempo volgen. Waar en wanneer het jou uitkomt!

Delen als je het leuk vindt!

Scroll naar boven