wordt jij ook uitgelachen
Picture of Martine Debaeke

Martine Debaeke

Ik word vaak uitgelachen…

Word jij vaak uitgelachen? Ik wel!

Hou jij je gevoeligheid, je talenten, je gaven en ideeën veilig verborgen uit angst om uitgelachen te worden?

Een van onze grootste angsten is om uitgelachen te worden. Je deelt een idee, je geeft ergens jouw visie of kijk over en dan word je uitgelachen! Geen aangename ervaring. Op dat moment voel je je uit je lood geslagen, je wordt onzeker. We vinden een ander zijn mening belangrijk dus nemen we uit angst om gekwetst te worden in onze belevingswereld, al gauw de beslissing om te zwijgen.

We geven om mensen hun mening, want we willen niet sociaal buitengesloten worden. Het is een overlevingsmechanisme. Maar het mag ons leven niet beperken. Jezelf beperken in je doen en laten door wat een ander van je vindt is echter het laatste wat we mogen doen. Hierdoor doe je jezelf tekort.

Ik ben niet in een gevoelige of spirituele omgeving groot gebracht, enige vorm van emotie tonen was uitgesloten. Zwijgen was de boodschap. Als ik toch een stukje van mijn innerlijke wereld blootgaf, werd ik op een sarcastische manier uitgelachen.

Hoe meer ik zweeg hoe groter mijn innerlijk gevecht werd. Ik sukkelde van het ene emotionele gevecht in het andere, maar voor de buitenwereld leek alles prima in orde te zijn.

Ik leefde volledig in strijd met mijn eigen integriteit. Ik overleefde in plaats van te leven vanuit mijn gevoel. Op een gegeven moment was mijn innerlijk gevecht zo groot geworden dat ik brak. En toen, op het ogenblik dat ik niet meer verder wilde leven, gebeurde er iets bijzonder!

Ik kreeg contact met de onzichtbare wereld, er ging een prachtige ongekende wereld open waarin ik me in volle overgave ben gaan ontwikkelen. Ik hunkerde naar meer en meer kennis en begeleiding.

De eerste stap die ik in deze ontwikkeling zette was een opleiding ‘dierencommunicatie’. En daar begon het geschaterlach uit mijn directe omgeving. Haha, wie praat er nu met dieren, blaffen of miauwen zij terug!?

Daarna volgde ik een opleiding EFT, een techniek waarbij je blokkades wegneemt door op meridiaan banen te tikken. Hahaha!!! Wat gaat ze nu weer doen? Tikken, goed getikt! Ja… ik leg kaarten, spreek met overledenen en ik lees aura’s. Whahahaha!!!

‘Martine kijkt in haar glazen bol en ze is weg op haar bezemsteel!’ Whahahaha!!

Blijf stellig staan achter alles wat je intuïtief ingegeven wordt.

Niet iedereen hoeft jouw visie te delen. Een ander zijn mening doet er niet toe en betekent niets tenzij jij er een lading aan geeft. Bepaal zelf wiens mening er toe doet. Trek je op aan mensen die voor jou een voorbeeld zijn, die jou inspireren.

Het levensverhaal van Yogananda heeft mij geïnspireerd. Yogananda is de vader van yoga en zelfrealisatie in het westen. Hij was een geliefde wereldleraar, een afgezant

van oude wijsheid uit India. Van jongs af aan voelde hij de liefdevolle drang om wijzen en heiligen op te zoeken en van hen te leren.

Het was het begin van een wereldmissie. Zijn doel en missie was om zijn leringen over de oude Indiase wetenschap & filosofie van Yoga en zijn aloude meditatie verhaal over de hele wereld te verspreiden.

‘Zelfrealisatie is het weten in jezelf naar lichaam, geest en ziel dat je één bent met Al Wat Is. Het enige wat je te doen staat is het te ontwikkelen’.

‘…je realiseert je dat er altijd al iets geweldigs in je was, en je wist het niet…’Yogananda

Ik heb altijd graag buiten de lijntjes gekleurd. Als iets me werkelijk boeit wil ik steeds mijn grenzen verleggen. Dit gelach heeft me juist kracht gegeven om verder te gaan. Onbekend is onbemind. Iedereen heeft zijn vrijheid om datgene te geloven wat hij wil geloven.

We zijn allemaal uniek, we hebben allemaal onze talenten. Waarom zou het verkeerd zijn om deze te gebruiken? Waarom zou je je laten tegenhouden? Wees niet afhankelijk van een ander zijn mening. Jouw ziel weet wat voor jouw belangrijk is.

Hoe meer er gelachen werd hoe standvastiger ik werd. Niet om mezelf te bewijzen maar er kwam een kracht in me vrij, ik werd intuïtief verder gedreven. Ik kreeg meer en meer bevestiging dat dit mijn levensmissie was. De puzzel viel in elkaar.

Zo werkt onze intuïtie, intuïtie kent geen kaders of structuur. Het kleurt buiten het kader. We krijgen allemaal intuïtieve ingevingen, maar we durven er niet op in te gaan, omdat we ons leven misschien helemaal moeten omgooien. Omdat we uit het kader moeten stappen en de kans bestaat dat we uitgelachen worden.

Via onze intuïtie roept onze ziel om verandering in ons leven te brengen, om buiten het gewone referentiekader te kijken. Je voelt op een bepaald moment dat er zo aan je getrokken wordt om een andere weg in te gaan.

Vecht er niet tegen, ga met de stroom mee. Je intuïtie geeft je niet ineens het volledige levensplaatje, maar stap per stap een klein stukje om weer verder te kunnen.

Als je jouw intuïtie durft volgen, ondanks de meningen en de spot, dan kan je in overeenstemming met je ziel gaan leven. Jouw talenten en kwaliteiten komen naar boven. Het vervult je hart van blijdschap, je bent wie je bent.

Als je datgene doet waar je hart vrolijk van wordt, dan stroom je met het leven mee. Ga niet in strijd met je gevoel, het verwijdert je van liefde voor jezelf. Leef jouw leven, zeg in volle overgave ja tegen alles wat je weg kruist. Leef met hart en ziel.

Wat zijn jouw talenten?

Durf je je hart volgen of heb je angst om uitgelachen te worden? Wat zijn jouw talenten? Jouw buikgevoel weet waar je talenten liggen, negeer je buikgevoel niet. Als je eenmaal je talenten en kwaliteiten erkent ga je met veel meer plezier door het

leven.

Je kan elke uitdaging aan, het inspireert en motiveert je om verder te gaan. Je laat je door niemand van de wijs brengen want je weet dat dit je weg is. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit gepaard met vallen en opstaan en krijg je hobbels op je pad. Maar dat mag, het sterkt je alleen maar om verder te gaan vanuit een diep vertrouwen.

Talenten gaan niet alleen over wat je kan maar ook over je persoonlijkheid.

Misschien ben jij goed in :

  • Problemen oplossen, door snel te denken, vooruit te denken, vanuit een helikopterview naar een situatie te kijken.
  • Mensen in beweging brengen door je enthousiasme, door het vertrouwen dat je geeft, door je vriendschap.
  • Luisteren en kan je mensen verbinden, ondersteunen, een hart onder de riem steken.
  • Organiseren en creëren.
  • Inspireren en motiveren waardoor iemand weer net dat stapje verder kan zetten.

Het is ons geboorterecht om datgene te doen waar we vreugde van krijgen. Alleen jij kan beslissen of je dit toelaat of niet.

Geniet van het leven!

Je hebt in het leven maar één talent nodig: het talent om je droom te vinden.
-Jacques Brell-

Ben je klaar om de wereld van dierencommunicatie te betreden en je band met je dierlijke metgezellen te versterken?

Dankzij deze online opzet kun je de cursus op elk gewenst moment starten en op je eigen tempo volgen. Waar en wanneer het jou uitkomt!

Delen als je het leuk vindt!

Scroll naar boven