Hoe je slaappatroon je intuïtieve vermogens kan vergroten.
Martine Debaeke

Martine Debaeke

Hoe je slaappatroon je intuïtieve vermogens kan vergroten.

Slaap is iets heel fascinerend. We hebben slaap nodig om onze geest en ons lichaam na een dag van activiteit te laten herstellen.

Indrukken die we overdag opdoen worden tijdens onze slaap verwerkt. Onze spieren komen tot rust en er worden nieuwe cellen en afweerstoffen aangemaakt.

Naar een goede slaaphygiëne wordt dan ook veel onderzoek gedaan. Welke verschillende slaapfasen zijn er. Hebben we 6 uur, 8 uur of meer slaap nodig? Is een powernap of een siësta belangrijk om een betere nachtrust te krijgen?

Volg je eigen slaappatroon.

Al jaren word ik midden in de nacht wakker. Ik hou van deze intense stilte en het donker van de nacht. Als het weer het toelaat is het heerlijk om in de tuin te zitten en naar de stilte te luisteren, weg te dromen en plannen te maken naar de toekomst toe.

Soms loop ik even over de hei, het klinkt raar, maar het voelt beschermend aan. Donker heeft iets mystiek, je ontmoet er jezelf, er is geen afleiding door het licht. Enkel jij en het donker.

Ik mediteer of lees. De stilte tijdens de nacht is anders dan overdag. De meeste mensen zijn in dromenland waardoor er minder gedachten-energie in beweging is, energie waar we overdag onbewust door beïnvloed worden. 

Ik slaap gemiddeld 5 uur per nacht in twee blokken, ik heb geen slaapgebrek en voel me energieker dan wanneer ik een nacht doorslaap.

Maar ooit is het anders geweest.

Zorgen houden je wakker.

Ik had mijn slaappatroon op waakstand geprogrammeerd. Wakker worden door kleine kinderen. Luisteren tot mijn partner en jong volwassen kinderen thuis waren. Nachten lag ik ongerust wakker, hoorde elke auto passeren, elke ziekenwagen…

Net als zoveel mensen lag ik tijdens deze uren te piekeren.

We piekeren ‘s nachts over onze kinderen, relatie, gezondheid, werk, financiële situatie….

Dan maken we ons zorgen over het tekort aan slaap, dat we de volgende dag niet uitgeslapen zijn en hebben we angst dat we uit vermoeidheid niet goed zullen kunnen functioneren. Dit wordt een vicieuze cirkel.

Ik kwam tot het besef dat ik niet wakker moest liggen tot mijn kroost veilig thuis was. Als hen iets zou overkomen dan staat een ‘slechtnieuwsbrenger’ aan de deur.

Deze ervaring had ik toen mijn zus op een nacht verongelukte, dit besef verbeterde mijn slaap voor een periode.

Tot ik op een nacht wakker werd door een innerlijke stem, een stem die me klaar en duidelijk de boodschap gaf: ga schrijven.

Dit heeft geleid tot mijn mooiste spirituele ervaring. 

Ik kwam in verbinding met mijn gids en heb met haar vele nachtelijke uren geschreven. Ik kreeg inzicht over mijn leven, waarom dingen liepen zoals ze liepen. Mijn Zielen-pad openbaarde zich.

Het slaaptekort brak me vaak zuur op, waarop ik haar vroeg om me te laten slapen en op een later moment samen te schrijven. Dit ging een periode goed en ik schreef met haar in de vroege ochtend.

Maar de slapeloze nachten kwamen weer terug, ik lag te draaien en te keren, te woelen en ’s morgens had ik een gevecht met de wekker. Ik begrijp nog steeds niet wie zoiets heeft uitgevonden!

‘Seth spreekt’

Mijn aandacht werd getrokken naar het boek ‘Seth spreekt’ daarin las ik iets waardoor mijn intuïtieve en mediamieke vermogens toenamen. Seth is een hoge intelligentie, een gids, die via het medium Jane Roberts communiceert met onze wereld.  

Hij vertelt wat we na de dood kunnen verwachten, hoe we in verbinding kunnen komen met overleden vrienden en familieleden.

Hoe we onze geest kunnen openen voor het onzichtbare, het buitenzintuiglijke. Dit boek is mijn bijbel geworden over de weg van onze ziel.    

Een stukje, uit het boek Seth spreekt, over ons slaappatroon, geef ik je mee.

‘‘Mensen verschillen in hun behoefte aan slaap, maar ze zullen nooit zonder slaap kunnen, omdat in die toestand veel werk wordt verricht. Dit zou veel effectiever kunnen gebeuren in twee kortere slaapperioden dan in een langere.

Vijf uur slapen per keer zou ideaal zijn, diegenen die meer slaap nodig hebben zouden dan een tussenslaapje van twee uur kunnen doen.

Voor anderen zouden een slaaptijd van vier uur en twee tussenslaapjes goed werken.

Twee perioden van drie uur per stuk zou voldoende zijn als voor de slaap de juiste suggesties worden gedaan. Suggesties die het volledige herstel van het lichaam zouden verzekeren.

Met de juiste suggestie kan het lichaam zich in de helft van de tijd, die nu aan de slaap gegeven wordt herstellen.

In veel gevallen is tien uur slaap echt nadelig en geeft een traagheid zowel van de geest als van het lichaam.

In dit geval is de geest te lang van het lichaam weggeweest wat een verlies aan musculaire flexibiliteit geeft.

Ook het bewuste zelf zou zich meer herinneren van de droomavonturen en geleidelijk aan zouden deze toegevoegd worden aan de totaliteit van de ervaringen zoals het ego deze ziet.

We hebben ons bewustzijn erop getraind patronen te volgen die niet altijd natuurlijk zijn. Dieren slapen als ze moe zijn en worden op een veel natuurlijkere manier wakker.

Je zou je veel meer herinneren van je subjectieve ervaringen (we ervaren de wereld om ons heen op onze eigen unieke manier, via onze innerlijke zintuigen vertalen we prikkels en energie via beelden, gevoel, geluiden, smaak- en reukzintuigen).  

Fysiek en mentaal werk zouden gemakkelijker gedaan worden en het lichaam zou regelmatig perioden van verfrissing en rust krijgen.

Om redenen die te maken hebben met de chemische reactie in de droomtoestand, zou de lichamelijke gezondheid verbeteren.

 •       Mensen met psychische of mentale problemen, met schizofrenie zouden geholpen worden door dit speciale schema.
 •       Creatieve vermogens zouden vergroot worden, en het grote probleem van slapeloosheid, waar zoveel mensen me zitten, zou grotendeels overwonnen worden.
 •       Bij het wakker worden zou men dan kleine maaltijden of hapjes nemen.
 •       Deze methode van slapen en eten zou een grote hulp bieden bij diverse stofwisselings moeilijkheden en bij het ontwikkelen van spirituele en mediamieke vermogens.
 •       Op bepaalde tijden in de nacht zijn de negatieve ionen in de lucht veel krachtiger dan overdag en activiteit in deze tijden, vooral buiten, zou nuttig zijn voor de gezondheid.
 •   (Wanneer de ionenverhouding is verstoord komen gezondheidsklachten als zich niet lekker voelen regelmatig voor. Een droge keel, verstopte neus, grieperig gevoel, vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn)
 •   De hormonen en chemicaliën en de bijnier zou veel beter functioneren.

Hetzelfde geldt voor je eetgewoonten, afwisselend overvoed je de weefsels en laat je ze verhongeren. Dit heeft een uitgesproken effect op de aard van je bewustzijn, je creativiteit en je concentratie. 

Je versnelt je verouderingsproces.

Als we tijdens de nachtelijke uren af en toe ook eten zouden we per ‘maaltijd’ veel minder eten. Het veranderen van het slaappatroon zou automatisch het eetpatroon veranderen.

Kleine porties voedsel vaker opgenomen zijn heilzamer voor de mens, zowel lichamelijk mentaal als psychisch.

 •   Je wordt je bewuster van je helderziende en telepathische vermogens.
 •   Creatieve vermogens en leerprocessen verbeteren.
 •   Je zou niet meer zoals nu de diepe scheiding voelen tussen het dromend en het wakend zelf.
 •   De symboliek in dromen zou duidelijker worden.
 •   Je zou meer van de natuur genieten want je bent onbekend met de nacht.
 •   Je zou beter gebruik kunnen maken van de intuïtieve kennis die zich openbaart in de droomtoestand.
 •   De cycli van je stemmingen zouden niet zo aanzienlijk schommelen.
 •   Je zou je veel veiliger en zekerder voelen op alle terreinen des levens.
 •   Seniliteitsproblemen zouden verminderen.
 •   Het bewustzijn zou in toegenomen flexibiliteit meer besef krijgen van zijn eigen blijdschap-gevoelens.
 •   Je perioden van creatief werken zou efficiënter zijn en het doel beter dienen.
 •   Het bloed wordt beter gereinigd.

 

Als je niet begrijpt dat ons bewustzijn tijdens de slaap je lichaam werkelijk verlaat, dan zal dit geen betekenis voor je hebben.

Je bewustzijn keert af en toe terug om de fysieke mechanismen te controleren. Het eenvoudige bewustzijn, het lichaamsbewustzijn dat atomen en cellen controleert is altijd aanwezig.

Maar de grotendeels creatieve delen van ‘het zelf’ verlaten het lichaam tijdens een groot gedeelte van de slaap.

Het gebruik van slaapmiddelen die je heel de nacht doen doorslapen is schadelijk. Dergelijke medicijnen verhinderen vaak noodzakelijke droomcyclussen die het lichaam helpen zich te herstellen.

Je bewustzijn wil terugkeren, maar het lichaam is gehypnotiseerd met het idee dat het lichaam niet wakker mag worden. Het bewustzijn raakt dan in hoge mate gedesoriënteerd.” 

3 tips die je helpen om met gemiddeld 5 uur slaap toch vitaal te zijn.

 Tip 1

Neem voor je gaat slapen je dag chronologisch door.

Zet in een visualisatie je eigenbeeld voor je. Doe dit zonder emotie, heel neutraal en beleef je dag opnieuw.

Begin bij het opstaan, hoe voelde je je, wat heb je ontbeten, wat heb je na het ontbijt gedaan…?

Als je merkt dat je een stuk vergeet, ga dan gewoon verder zonder terug te keren in de tijd.

Als je jezelf niet kan visualiseren zet dan enkel je intentie hiernaartoe. De kracht van een intentie is heel sterk.

 Met deze oefening verwerk je bewust de dag en hoef je dit niet meer in je slaap te doen. Hierdoor slaap je dieper en ontstaat er mee ruimte voor het verwerken van je emoties.  

Je opent door deze oefening je innerlijke wijsheid en het opent je derde oog. 

Tip 2:

Spreek een intentie uit dat je bepaalde dingen wil leren tijdens je slaap. 

Je kunt tijdens je slaap les krijgen van zielen die op aarde tot de besten in hun vak behoorden. Eender op welk gebied.

Op deze manier bekwaam ik mijn intuïtieve en mediamieke gaven. Ik vraag om me tijdens mijn slaap te verbinden met enkele mediums waar ik, qua energie, een sterke verbinding mee heb.

 Tip 3

 Sluit je dag af met healing.

 Vraag wat er geheald mag worden, welk conflict je mag oplossen.

 Sluit af met een intentie:

Ik sluit mijn dag af in liefde.

Alles wat mij overkomt brengt me dichter bij mezelf. 

De nacht regenereert mijn volledige lichaam.

Ik slaap lekker en sta uitgerust en vitaal weer op.

Ik voel me elke dag jonger en heb zin in de nieuwe dag.

Zet jouw intentie!

Als je deze oefening, elke avond gedurende minstens een week doet, zal je het effect ervaren.

 ‘Nacht is een tijd van strengheid, maar ook van genade. Er zijn waarheden die je alleen kunt zien als het donker is.’
-Isaac Bashevis Singer-

Hoe is jouw slaappatroon? Zie je waarheden in het donker of lig je te piekeren? 

Ben je klaar om de wereld van dierencommunicatie te betreden en je band met je dierlijke metgezellen te versterken?

Dankzij deze online opzet kun je de cursus op elk gewenst moment starten en op je eigen tempo volgen. Waar en wanneer het jou uitkomt!

Delen als je het leuk vindt!

Scroll naar boven