10 manieren om verbinding te maken met je innerlijke belevingswereld
Picture of Martine Debaeke

Martine Debaeke

10 manieren om verbinding te maken met je innerlijke belevingswereld.

Gelukkig zijn bepaal jezelf.  

We willen allemaal gelukkig zijn en toch is dit zo moeilijk. Een geluksgevoel is moeilijk lang vast te houden. Ik weet er alles van. Ik heb heel euforische momenten gehad en momenten dat ik in een diep dal zat, waarvan ik dacht: hier kom ik echt nooit meer uit. Ik kon geen verbinding met mijn hart vinden. 

Ik was ver van mezelf verwijderd, van mijn ziel. Ik wist niet wie ik was, waarom ik hier was. Op sommige momenten had ik het gevoel dat het hier allemaal niet meer hoefde, ik had er genoeg van. Het leven gaf me geen geluk.

Hoe verander je dit op eigen kracht? 

1. Forceer je! 

Ik heb mezelf altijd geforceerd om naar de buitenwereld gelukkig over te komen. 

En daar begint alles. Adem frisse lucht in. Loop elke dag even een rondje. Breng je zintuigen naar buiten, ruik, hoor, voel, kijk naar je omgeving. Voel je voeten op de aarde, begroet mensen. 

Volg bewust je ademhaling, adem diep. Een oppervlakkige ademhaling geeft je spanning en stress, een diepe ademhaling brengt rust.

Ga sporten of dansen. De endorfine die vrijkomt tijdens het sporten geeft een onmiddellijke boost, regelmatig sporten maakt ook op lange termijn gelukkig. 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat sporten zelfs efficiënter is dan antidepressiva voor de behandeling van een depressie. Door alleen al te proberen om gelukkig te zijn verhoog je je energie vibratie. 

2.Volg je intuïtie. 

Je intuïtie is jouw persoonlijk kompas in het leven. 

Het is een rechtstreekse verbinding met het Universum, met je gidsen, met de Bron. We zijn hier op aarde allemaal met een doel. We zijn het helaas vergeten. 

Hoe verder we van onze ziel, van wie we werkelijk zijn, verwijderd raken hoe ongelukkiger we worden. Dit is een maatstaf om te voelen dat je de verkeerde kant op gaat. 

Mijn zelfvertrouwen stond op zo’n laag pitje dat ik me sterker en beter voordeed dan dat ik me voelde. Ik verlangde naar goedkeuring en waardering van de buitenwereld. 

Ik kan je dit meegeven: de buitenwereld geeft je dit echt niet! Integendeel, ik werd hierdoor diep gefrustreerd en ondernam meer en meer zaken om bevestiging en waardering  te krijgen die me verder van mijn levensdoel brachten. 

Ik bleef depressief en met een financiële kater achter. Ik weet dat alles zijn redenen heeft en soms moet je eerst diep zakken om tot het besef te komen dat het zo niet verder kan. Ik hoef me voor niets of niemand te bewijzen, ook niet naar mezelf toe. 

Hoe meer ik naar mijn intuïtie luister hoe gemakkelijker en eenvoudiger mijn leven wordt. De weg ontvouwt zich voor me op een heel natuurlijke manier. 

Mijn intuïtie is het enige waar ik werkelijk op vertrouw. Mijn buikgevoel vertelt me wat goed en niet goed is. Dit is mijn enige betrouwbare raadgever. 

3. Luister naar de taal van je lichaam. 

De virtuele wereld is zo’n dominerende wereld geworden. Onze smartphone is een nieuw orgaan geworden. 

We reageren onmiddellijk op signalen van onze smartphone, wat ons lichaam en onze emoties vertellen daar gaan we aan voorbij. 

Emoties vertellen ons juist hoe we ons voelen. Zijn we vrolijk dan is er geen vuiltje aan de lucht, maar voelen we ons verdrietig dan doen we er alles aan om hiervan weg te lopen. 

We vluchten uit angst voor wat er door dit gevoel naar boven gaat komen, we houden ons vuilbakje toe want dat is lekker veilig. Nog liever medicatie of wat alcohol nemen om dit negatief gevoel te neutraliseren. 

Ga elke dag enkele uren offline je zal merken dat je beter slaapt, je zelfvertrouwen en je productiviteit nemen toe! Je zal ervan versteld staan hoeveel nieuwe tijd je krijgt. Tijd voor jezelf. 

4. Mediteer

Meditatie is mijn stokpaardje. 

Het heeft me naar binnen doen kijken zonder oordeel. Alles is goed zoals het is, ik mag er zijn zoals ik ben. Het brengt me wijsheid en inzichten over mijn leven. 

Meditatie vermindert je negatieve gevoelens, je immuunsysteem versterkt en je wordt tevreden. 

Het enige nadeel is dat meditatie geen onmiddellijk resultaat geeft en we meestal opgeven voor we resultaat hebben. Mediteren is een discipline naar jezelf toe. 

Elke dag 5 minuten in totale stilte zitten is beter dan 1 u mediteren en aan je ‘to do’ lijstje denken. Het kost geen geld en het levert je levenskwaliteit en rust. Je kan je dag in rust starten of in rush. De keuze maak jezelf. 

5. Lach

Trek je mondhoeken omhoog en probeer dan boos te worden, het zal je niet lukken. 

Lachen is een uitdrukking van gelukkig zijn. Je voelt je lichaam met je mondhoeken naar boven onmiddellijk veranderen. 

Hoewel het niet de bedoeling is om negatieve gevoelens te onderdrukken kan, af en toe een mooie lach op je gezicht toveren, je helpen om je beter te voelen. 

6.Trek tijd voor jezelf uit. 

De mooiste tijd vliegt het snelst voorbij, als je met plezier opgaat in het moment dan kan je je verliezen in dat moment. 

Ik kan me verliezen in een goed boek, in een mooie fietstocht of wandeling. Tijd en ruimte vervagen, Ik ga volledig op in dat moment. 

Als dit moment voorbij is hou ik dit geluksgevoel bij. Ik voel me niet schuldig dat ik “niets’ gedaan heb. Stop met jezelf niet te gunnen waar je gelukkig van wordt. Het werk blijft gewoon even liggen. Je zal nadien met frisse moed verder kunnen. 

7. Doe je werk met plezier. 

Gemakkelijk gezegd als je moet werken en je geen andere keuze hebt! 

Je werk is je dagelijks leven. Focus je op wat goed is aan je werk, aan je collega’s. Wees dankbaar dat je werk hebt. En een keuze heb je altijd, misschien tijd om te veranderen, uit je comfortzone komen. Door de angst heen gaan.  

 8. Raak iemand aan

Sociale media is een geweldige manier om met mensen in contact te komen, maar het brengt geen tevredenheid of geluk. 

Wetenschappers van de universiteit van Michigan ontdekten dat hoe meer mensen sociale media gebruiken, hoe minder gelukkig ze werden. 

Aanraking verbetert het immuunsysteem en vermindert angstgevoelens. Een vrouw kwam onlangs bij me voor een massage in opdracht van haar psychiater. 

Ze moest leren zich te laten aanraken! De oxytocine die vrijkomt, vermindert de hoeveelheid stresshormoon cortisol. 

9. Leef vandaag!

Aan het verleden kunnen we niets meer veranderen, onze toekomst ligt niet vast. 

En toch blijven onze gedachten zich hier aan vasthouden. Hoe gaan we nu om met onszelf. De omgang met onszelf is hoe we morgen weer naar ons verleden kunnen kijken. 

Als je vandaag al niet gelukkig kan zijn, waarom zou je het morgen dan wel kunnen

Geniet nu, verander je instelling hier rond.

Blijf niet rondspoken in het verleden, blijf niet hangen bij dingen die mis gingen. Droom tegelijkertijd ook niet voortdurend over een geïdealiseerde toekomst of maak je niet onnodig zorgen over dingen die nog niet gebeurd zijn. 

Gelukkige mensen leven in het nu met een positieve mindset. Als je vandaag al niet gelukkig kan zijn, wat doet je dan denken dat het morgen anders zal zijn?

10. Wees dankbaar!

Er zijn altijd wel dingen te vinden om dankbaar voor te zijn: 

dankbaar voor je mooie ogen, je mooie lach, het lekkere eten, het mooie weer, voor de regen. Ga nooit slapen zonder je dag af te sluiten in dankbaarheid. 

Met deze dankbare energie zet je een mooie nacht in. Zet voor elke nieuwe  dag een mooie intentie. Dat wat je uitzendt en uitstraalt wordt je realiteit. 

Je kan beter een dankbare intentie zetten dan verbitterd zijn over wat niet mooi is in je leven. Je oogst wat je zaait. 

Geniet van het leven!

——————————————————————————————————————————————-

Wil jij ook een diepere verbinding maken
met je innerlijke belevingswereld en je gidsen? 

Dan is deze workshop voor jou!

cursus: Intuïtieve & Persoonlijke Ontwikkeling 

Ben je klaar om de wereld van dierencommunicatie te betreden en je band met je dierlijke metgezellen te versterken?

Dankzij deze online opzet kun je de cursus op elk gewenst moment starten en op je eigen tempo volgen. Waar en wanneer het jou uitkomt!

Delen als je het leuk vindt!

Scroll naar boven